Pages

slokez Apple, slokez Google, slokez Microsoft, slokez Bing, slokez alexa

Friday, December 9, 2011

So ist das Leben in Österreich part 4

Sunnuntaina väsyneet juhlijat vetivät unta reippaasti yli puoleen päivään, mutta minä olin ainoa, joka kärsi hieman eilisen ginin aiheuttamista seurauksista. Eipä siinä auttanut kuin kärsiä, mutta sen verran hauska ilta oli ollut, että pieni päänsärkykään ei haitannut. Sunnuntain vietimme siis neljän seinän sisällä, koska pyhinä juuri mikään paikka ei ole Itävallassa auki, toisin kuin esimerkiksi Suomessa. En tiedä johtuuko se siitä, että Itävalta on katolilainen maa.

Maanantaina olikin aika lähteä junamatkailemaan Franzin kanssa kohti Grazia, joka on Itävallan toiseksi suurin kaupunki. Koska emme kumpikaan Franzin kanssa osaa pitää kiinni aikatauluista, melkein myöhästyimme junasta. Kirjaimellisesti juoksimme sinne sisään ja juuri kun saimme vedettyä junan oven perässämme kiinni, juna lähtikin jo liikkeelle. Olen aina ollut krooninen myöhästelijä ja pohdinkin, että milloinkohan sitä oppisi olemaan ajoissa?

Juna oli myös aivan täynnä, eikä minulla luonnollisesti ollut lippuakaan, kun emme olleet ehtineet ostaa sitä. Löysimme kuitenkin istumapaikat eräästä vaunusta ja olin puolet matkasta nenä kiinni ikkunassa, koska maisemat olivat niin upeita. Lipunkin sain myöhemmin ostettua konduktööriltä, joka oli hyvin ylpeä, kun opettelin ostamaan lippua saksaksi. Ehkä minä vielä joskus opin...Matkan aikana junassa kiersi myös ravintolakärry (aivan kuten Suomessakin) ja ostin matkajuomaksi hieman (yllätys,yllätys) olutta. Myyjä oli todella mukava mies, joka kyseli, että mistä mahdan olla kotoisin, koska ei osannut päätellä sitä aksentistani. Aksenttini ei ole kyllä tyypillinen suomalainen, enkä edes tiedä mistä se on tullut. Veikkaan, että se on sekoitus monia eri aksentteja, koska minulla on kavereita monesta eri maasta. Muutenkin kielet, murteet, sanonnat ja aksentit tarttuvat minuun hyvin nopeasti, minkä seurauksena kielet menevät usein sekaisin.Matkan aikana suurinta hupia oli Franzin Thinkpadilla leikkiminen, jolla sain tehtyä myös aina välillä päivityksiä facebookiin.

In Austria evil girl from Finland steals your Thinkpad

Der Pimmel!

Junamatka sujui siis hilpeissä tunnelmissa, enkä muista milloin minulla olisi ollut noin hauskaa junamatkailua. Graziin saavuttamme oli pimeä jo laskeutunut ja olimme molemmat todella nälkäisiä. Franz halusi viedä minut Mangolds-nimiseen vegaani/luomuruokaravintolaan. En voi kuin suositella. Aivan uskomattoman herkullista ruokaa ja kaiken lisäksi vielä terveellistä. Maistuu varmasti myös sekasyöjille. 


Koska ruokien nimet olivat saksaksi ei minulla ollut hirveästi tietoa, mitä ruoat sisälsivät. Tämä kostautui jälkiruoan kanssa, jota olin ehtinyt syödä noin puolet, kunnes huomasin sen sisältävän pähkinöitä. Ja minä olen siis niille allerginen. Vähän alkoi kurkkua kutittaa ja henkeä ahdistaa, mutta onneksi en ole sen pahemmin allerginen ja tästäkin selvittiin pelkällä säikähdyksellä. 

Graz oli todella kaunis ja pieni kaupunki (ainakin se vaikuitti pieneltä). Grazissa pääsin ensimmäisen kerran tänä vuonna myös joulutunnelmaan, vaikka lumesta ei ollut tietoakaan. Keskellä kaupunkia oli vielä joulutori, jossa oli söpöjä pieniä myyntikojuja ja kauniit jouluvalot. Todella tunnelmallista.


Loppuillan vietimmekin Franzin luona hyvän viinin parissa Blutengelin soidessa taustalla. Matkustaminen tosin vaati veronsa ja nukahdimmekin melko aikaisten molemmat. Aamuyöstä heräsin aivan kamalaan painajaiseen, minkä seurauksena pyörin tunnin sängyssä saamatta unta ahdistuksen takia. Unessa sairastuin vakavasti matkani aikana, enkä päässyt sairaalaan, koska en osannut kieltä tarpeeksi hyvin. Omituista oli myös se, että uneni olivat koko matkan aikana englanniksi ja saksaksi. Painajaisista huolimatta pysyin kuitenkin koko matkan terveenä ja energisenä :)

Seuraavassa postauksessa enemmän juttua Grazista ja sen nähtävyyksistä. Valmistautukaa armottomaan kuvasaasteeseen. 

Translation:

Sunday was a lazy day to us, because all of us were tired because of the last night´s partying. Of course I was the only with a hangover, because of that gin. I was suffering, but it was worth of it, because last night had been so fun. 

On monday it was time to take a train from Wien to Graz, which the second largest city in Austria. Of course me and Franz almost missed the train, because we both are chronic tardies. When I will learn how to be on time?

Of course the train was full of people, but luckily we found couple of free seats to us. I was looking out of the window almost all the time because the landscapes were so amazing. And what would be train travelling without a beer? When I ordered a beer that salesperson asked me where I am from, because of my strange accent. When my accent is not the typical finnish one, because I have friends in so many countries. That´s why I think my accent is mix of many different accents. 

The funniest part of train travelling was using Franz´s Thinkpad. As you can see from the pictures.

It was already when we arrived to Graz. Graz is a very beautiful and small city (although it felt very small one). We were very hungry after train travelling, so first we went to the restaurant called Mangolds, which was serving organic vegan food. It was so delicious! 

Of course all the names were in german, so I was not sure what those foods contained. Well that backfired when I noticed that my dessert contained nuts and of course I am allergic to them. Great. Luckily my allergy is not that bad and I had only little shortness of breathing. 

The rest of the evening we spent in Franz´s aparment, drinking wine and listening Blutengel. Both of us were tired after train travelling, so we fell a sleep quite early. I had a terrible nightmare where I was very sick and cannot get to the hospital, because I was not able to speak german that well. Luckily I was healthy and full of energy during my trip. So everything went better than expected :)

The next post will be about Graz and it´s attractions. So get ready for lots of pictures!

No comments:

Post a Comment

Followers

Loading...

Blog Archive