Pages

slokez Apple, slokez Google, slokez Microsoft, slokez Bing, slokez alexa

Wednesday, December 7, 2011

So ist das Leben in Österreich part 2

Perjantaiaamu valkeni sumuisena ja sateina Wienissä. Heräsimme kuitenkin hyvissä ajoin ja suorastaan raahasimme Franzin ulos asunnosta Jutan kanssa. Ilkeät suomalaisnaiset herättävät kesken unien ja pakottavat shoppailemaan. Ennen kuin lähdimme kiertelemään keskustaan ehdin räpsiä itsestäni muutaman kuvankin uuden tukkani kanssa.

Perjantain shoppailuasu
 My shopping outfit
 
Takki, coat - Second hand
Huivi, scarf - Self-made
Paita, shirt - Lindex
Hame, skirt - Morticia
 Sukkahousut, stockings - Seppälä
Kengät, shoes - Ellos

 Fiksut suomalaisnaiset
Smart finnish ladies

Suunnistimme ratikalla ja metrolla keskustaan kiertelemään kauppoja ja katselemaan maisemia. Keski-Euroopassa arkkitehtuuri on aina yhtä upeaa ja voittaa Suomen ruman ja kolkon arkkitehtuurin mennen tullen. Erityisesti kaikenlaiset patsaat rakennuksissa ovat hyvin mielenkiintoisia ja näyttäviä. Wienissä olisi riittänyt hienoja kirkkoja, vaikka millä mitalla, mutta aikani ei mitenkään riittänyt jokaisen näkemiseen. Ehkä sitten ensi kerralla...
Ensimmäisenä halusin käydä ehdottomassa lempikaupassani Claire´s: issa. Se kauppa on oikea koruharakan taivas. Sieltä lähti mukaan ostos jos toinenkin, mutta en sentään tyhjentänyt koko kauppaa kuten Saksassa viime kesänä.


Kiertelimme läpi myös keskustan monet muut kaupat kuten Forever 21, Pimkie jne. Monia sellaisia mitä ei Suomessa ole. Pimkie on hieman H&M:n tyylinen nuorten vaatekauppa, josta teinkin muutaman edullisen löydön. Onneksi sovitin vaatteita ennen ostamista, koska olin ottanut lähes jokaisesta vaatekappaleesta liian ison koon. Kuvittelin, että koot ovat yhtä pieniä kuin nuorisovaatteissa yleensä, mutta tämä kauppa oli iloinen poikkeus. Mukaan lähti muutama hame ja yksi paita, jotka esittelen myöhemmässä postauksessa. Bipa-nimisestä kemikalioliikkeestä hamstrasin itselleni neljä kappaletta mustia kulmakyniä. En ymmärrä miten Suomesta ei saa mustia kulmakyniä. Ja erään suomalaisen kosmetiikkamerkin valmistama tumma kulmakynä taas maksaa noin 7 euroa. Tuolla yksi kynä maksoi hieman yli euron. Sen takia ostinkin kyniä varaston täyteen, sekä nestemäisen eyelinerin. 

Shoppailun jälkeen Jutan pitikin jo kiirehtiä yliopistolle, joten lähdimme Franzin kanssa etsimään sopivaa paikkaa, missä voisimme syödä vatsamme täyteen. Valitettavasti kasvissyönti ei tunnu olevan suosittua Itävallassa, koska monista ravintoloista oli mahdotonta löytää kasvisruokavaihtoehtoa. Löysimme kuitenkin mukavan pitserian, josta sai jopa yhdenlaista kasvispitsaa. Pitsa oli kuitenkin todella hyvää, varsinkin kun otin ruokajuomaksi uuden rakkauteni Radlerin. Ralder on kaljan ja limonaadin sekoitus. Tiedän, kuulostaa pahalta, mutta on todella hyvää. Se on Itävallan vastike suomalaiselle siiderille. Siideristä ja lonkerosta oli turha edes haaveilla, mutta onneksi olut oli kymmenen kertaa parempaa kuin suomalaiset litkut. 


Ruoan jälkeen poikkesimme vielä kaupassa hakemassa alkoholia ja pientä naposteltavaa iltaa varten. Sen jälkeen olikin aika suunnata takaisin Ottakring:enille ja alkaa valmistautua iltaa varten. Illalla oli nimittäin tiedossa goottiklubi Play dead...Stay pretty. 

Pojat näyttivät lähinnä nukkuvan, kun minä ja Jutta kittasimme jo giniä hyvää vauhtia alas kurkustamme. Huomaa taas ketkä ovat kotoisin Suomesta...So süß! Andreas and JuttaIllan klubiasu
Club outfit

Paita, shirt - Monki
 Korsetti, corset - Morticia
 Hame, skirt - Wave Gotik Treffen, Germany


Klubi sijaitsi todella hämärän baarin alakerrassa ja oli sellainen luola, että ei mitään rajaa. Jos joku paikka on ug, niin tuo. Paikalla ei ollut paljoa ihmisiä ja paikka oli melkoisen pieni. Musiikki oli vanhan koulukunnan goottirokkia ja kasarihittejä. Täydellistä.

Eräs miespuolinen henkilö tuijotti lähes röyhkeästi koko illan minua ja Juttaa. Kun lähdimme käymään wc-tiloissa, seurasi tämä mies meitä sinne. Vessa oli pieni, jossa oli vain yksi koppi, joten toinen meistä jäi oven taakse vartioimaan. Minun ollessa kopissa, tämä mies tuli vessaan myös ja Jutta lähti siksi aikaa pois. Olin selittänyt onnessani suomeksi ja englanniksi kaikkea, koska kuvittelin Jutan olevan oven takana. Miehen ilme oli vähintäänkin huvittunut, kun tulin ulos vessasta ja hän hymyili meille merkitsevästi loppuillan. Ristimme hänet vessamieheksi eli toilet guy:ksi :D

Loppuilta menikin suht rauhallisesti, emmekä aiheuttaneet enempää pahennusta klubilla. Lähdimme hyvissä ajoin kotiin, koska väsymys painoi kaikkia pitkän päivän jälkeen. Lauantaina oli myös tiedossa shoppailua ja lisää goottiklubeja, mutta niistä lisää seuraavassa postauksessa. 

Translation:

My first morning in Wien was foggy and rainy, but still I woke up quite early. I and Jutta almost dragged Franz out of the apartment. Those evil ladies from Finland, they wake you up and force you to come shopping with them.

We went to the centre of Wien to do some shopping and to watch places. I love the architecture in the Middle Europe, because it beats the Finnish architecture, which is boring ja ugly in my opinion.

The first store I wanted to go was my absolute favorite: Claire´s. I found many cool things from there, because that store is heaven to a person like me, who loves jewelry.

Next we went to stores like Forever 21, Pimkie and so on. I found some clothing from Pimkie and I was surprised that those sizes were not so small as I thought they would be. I bought two skirts and a shirt from there.

After shopping Jutta had to go to the university, so I and Franz started to look for place where we could eat. Unfortunately it seemed to me that vegetarian food was unknown thing in Austria, because it was quite difficult to find a restaurant, where you could have a vegeterian meal. But finally we found one pizza place and I was happy to order a pizza vegetariana. 

When we had eaten ourselves full, it was time to shop some alcohol for the evening. Because later there was one club called Play dead...Stay pretty and our mission was to go there.

The club was so underground, because it was in the basement of one bar. It was very dark and small place, so perfect place for a gothic club. There were not so many people, but the music was old school gothic rock and 80´s hits. Perfect.

That evening/night was quite peaceful and we left home early, because all of us were tired after a long day. There was also shopping and gothic clubbing on saturday, but more about that on next post.

No comments:

Post a Comment

Followers

Loading...

Blog Archive